tyg.se – stolt innehavare av ett GOTS-certifikat!

 

Varför GOTS (Global organic textile standard)?

 

Vi på tyg.se uppskattar mycket att ni - våra kunder - skapar unika ting med de många underbara tyger och material som finns i vårt sortiment, med noggrannhet och en förkärlek för detaljer. Dessutom passar egentillverkade kläder perfekt. Vad mer kan man önska sig?

 

Vi vill mer. Vi vill, att även materialen som ni använder har tillverkats med samma noggrannhet och ansvar. Eftersom gör-det-själv-projekt i sig är hållbara projekt: vi använder inga resurser och smutsar inte ner miljön - varför ska vi då tillåta det vid tillverkningen av materialen?

 

 

Öppna

Stäng
 


 

 

 

 

 

Detta officiella short-clip från GOTS (Global Organic Textile Standard) förmedlar på ett underhållande och lättförståeligt sätt allt du behöver veta om GOTS. Videon beskriver, varför GOTS är viktigt och vad som kontrolleras och regleras genom denna standard.

 

GOTS är en internationellt erkänd standard, som arbetar för en miljövänlig och social produktionskedja för textilier. GOTS fokuserar inte bara på hållbar produktion, utan sätter även upp stränga regler och riktlinjer för alla företag som är del av förädlingskedjan. GOTS-märkningen fungerar som en garanti för kunden, att produkten har tillverkats på ett miljövänligt sätt med socialt ansvarstagande.

 

För att uppnå det målet, definierar GOTS ekologiska och sociala kriterier, som företagen åtar sig att följa. Användning av fibrer från ekologiskt jordbruk, uteslutande av miljöfarliga och giftiga substanser och införandet av minimilön är bara ett litet utdrag av alla kriterier som GOTS förpliktigar till. För att garantera att standarden uppfylls, måste samtliga företag i förädlingskedjan varje år genomgå kontroller på plats genom oberoende testinstitut, som är ackrediterade av GOTS. Särskilt i fall av misstankar, genomförs oanmälda kontroller, och om kriterierna inte längre uppfylls, förlorar företaget omedelbart sin certifiering. Mer detaljerad information hittar du på GOTS officiella webbsida

 

Vi på fabfab GmbH är glada att vi från och med november 2015 är en officiell del av denna hållbara förädlingskedja.

 

 

 

 

Tyg.se använder cookies, för att kunna ge dig bästa möjliga service. Om du surfar vidare på sidan samtycker du till vår användning av cookies.