Sömnadsinstruktioner för läskudde

Lätt
icon
Sömnadsinstruktioner för läskudde

Beskrivning

Om du ofta lider av spänningar i nacken eftersom du inte har något som stöder ditt huvud när du läser eller tittar på TV har vi något för dig:

Läskudden är perfekt eftersom du kan använda den både som ett nackstöd och som ett hjälpmedel för att ställa upp din bok eller surfplatta. Med våra nya sömnadsinstruktioner visar vi dig hur du enkelt kan sy en 40 cm lång och 20 cm hög läskudde.

TEJPA IHOP MÖNSTRET
1/8

TEJPA IHOP MÖNSTRET

Skriv ut mönstret i sin ursprungliga storlek och klipp sedan längs med skärlinjerna.

TILLSKÄRNING
2/8

TILLSKÄRNING

Klipp ut mönstret tre gånger från önskat tyg, sömsmånen ingår i mönstret. Du kan klippa tre bitar av mönstrade tyger eller kombinera enfärgade och mönstrade tyger. Precis som du vill ha det! Markera stadkanten med ett litet snitt, för det är precis här du måste börja och avsluta sömmen senare.

SY IHOP
3/8

SY IHOP

Nu måste du bara sy ihop de tre delarna. Börja med två delar och sätt ihop dem med avigsidan utåt. Nåla fast kanterna. Det är bäst att sticka in nålarna horisontellt mot kanten.

SY IHOP
4/8

SY IHOP

Sy sedan längs kanten med 1 cm sömsmån och fäst början och slutet av sömmen. Börja mitt på kortsidan. Sömmen slutar mitt på andra kortsidan.

SY IHOP
5/8

SY IHOP

Sy sedan på tredje delen på samma sätt.

SY IHOP
6/8

SY IHOP

I den tredje sömmen lämnar du en ca 5 cm lång öppning i mitten. Sömsmånen i mitten av kortsidan, där de tre delarna möts, ska klippas i en vinkel. Då formar sig stället bättre.

VÄND UT OCH IN OCH FYLL
7/8

VÄND UT OCH IN OCH FYLL

Vänd läskudden ut och in och fyll kudden med bomullsull tills den är lagom fylld.

SY IHOP ÖPPNINGEN
8/8

SY IHOP ÖPPNINGEN

Nåla och sy ihop öppningen med kaststygn. Du för nålen växelvis från höger till vänster nära kanten i öppningen.

DIN LÄSKUDDE ÄR KLAR!

DIN LÄSKUDDE ÄR KLAR!