Sy flaskhållaren

Lätt
Sy flaskhållaren

Beskrivning

Att sy en flaskhållare är snabbt och enkelt! Med denna flaskhållare är din dricksflaska optimalt skyddad i skolväskor, arbetsväskor eller under resor. Med ett kreativt plottermotiv gjord av värmekrympande film kan flaskhållaren individualiseras i några få steg och anpassad för varje smak. 

Att mäta dricksflaskan
1/9

Att mäta dricksflaskan

Välj en flaska du vill sy en flaskhållare i filt från och mäta den exakt. Vi behöver höjden och flaskans omkrets.

Skär filten
2/9

Skär filten

För varje längd du har mättat, lägg till 2 cm för sömsmånen. Rita dessa dimensioner på filten och skär sedan skäravsnittet.

Skär filten
3/9

Skär filten

Ta en penna eller skräddarkrita till hjälp och dra runt flaskans botten. Beräkna en sömsmån på 1 cm här också och skär ut basen ur filten.

Skär bärrem
4/9

Skär bärrem

En liten loop läggs till från bältesbandet så att du kan transportera hållaren efteråt också. Skär remmen till önskad längd – vår bärrem har en längd på 20 cm.

Välj motiv
5/9

Välj motiv

Nu blir det kreativa! I Cricut Design Space kan du hitta miljontals bilder, motiv eller idéer för att anpassa din dricksflaska med Cricut Joy, så du kan skapa ett unikt personligt objekt. Vi valde ett björnmotiv och barnets namn så alla vet vem den magiska dricksflaskan tillhör.

Plotta motivet
6/9

Plotta motivet

Nu är allt du behöver göra att skapa det önskade motiv. För detta behöver du bara följa instruktionerna i Cricut Design Space och sätta i påstrykningsfolien. Ditt motiv kommer att skapas på nolltid. Kom ihåg att spegla motiven när du arbetar med påstrykningsfilm så att du kan uppnå önskat resultat efteråt och namnen inte är påstrukna spegelvända. Med pincett eller den spridande nålen kan du ta bort de fina folierester i ditt motiv innan påstrykning.

Stryk på motivet
7/9

Stryk på motivet

Nu blir det varmt! Med Cricut Press kan du nu placera ditt motiv på filten och pressa på. Detta kommer att göra ditt resultat att hålla längre och klara slitage.

Sy flaskhållaren
8/9

Sy flaskhållaren

Nu flyttar vi till symaskinen. Sätt de två korta sidorna på varandra och sy ihop dem tillsammans längsgående med en 1 cm sömsmån.

Sy flaskhållaren
9/9

Sy flaskhållaren

Nu, på botten av flaskan blir saker och ting lite svårare men det är ett litet steg som går snabbt. Här syr du nu den runda basen med 1 cm sömsmån. Hållaren är klar! Nu är du bara sy på loopen med en liten söm. För detta placerar du bandet dubbelt och fäster den med några stygn på den övre kanten.