Plotta filtgirlanger

Lätt
Plotta filtgirlanger

Beskrivning

Våren ligger just runt hörnet! Nu är det dags att göra det vårligt INOMHUS också! Idag kommer vi att visa dig hur du enkelt kan göra din egen moderna filtkrans med Cricut! En Cricut är perfekt för massor av kreativa projekt som textilbehandling eller sömnad, men också för DIY-nybörjare. För vårkransen arbetar vi med Cricut Maker, Cricut Joy och EasyPress Mini för att lägga till de delikata linjerna som fulländande detaljer.

Material som behövs

Välj motiv
1/8

Välj motiv

Välj två eller tre mönster för din krans! Vi har valt dessa skärfiler för vår blomma, fjäril och kanin!

Bestäm vilket motiv du vill skära av från vilken färgfilt. För vår krans, har vi valt en svart kanin, en rosa fjäril och en grå blomma! Du kan naturligtvis använda dina egna favoritfärger för din krans!

Klipp filttyg
2/8

Klipp filttyg

Efter att ha laddat upp de valda bilderna till Design Space, kan du enkelt lägga till dem till duken. Ändra storleken på bilderna till önskat format. Vår kanin är i storleken 10 x 11 cm, vår fjäril 10 x 8 cm och vår blomma 12 x 11 cm. Du kan också ändra färgen på varje form. De behöver inte reflektera den exakta färgen på din filt, se bara till att alla former du vill skära av samma material, har samma färg.

Placera din filt på FabricGrip-mattan (den rosa som ingår i Maker) och ladda den i din maskin. Om du har valt tjockare filt ska du använda Deep Point Blade med din Maker, som är perfekt för att skära smidigt genom tjockare material som filt.

Programmet kommer nu att vägleda dig steg för steg genom skärprocessen.

Lossa motiv
3/8

Lossa motiv

Så snart som Maker har skärt ut dina former, ska du vända mattan neråt och dra bort den från ditt material. Du kan nu försiktigt rensa dina former, vilket innebär att du tar bort överflödigt material som inte är en del av din form.

Skär plotterfolie
4/8

Skär plotterfolie

För att få våra former att framträda, använde vi våra bilder för att skära former från Iron-On-folie! Vi använde Cricut Joy, men du kan också fortsätta att arbeta med din Maker. Se bara till att du byter till ditt blad med fin spets!

Placera din Iron-On-folie med den glänsande sidan ner på din Standard Grip (grön) skärmatta.

Topptips: Se till att spegla din design innan du skär, något du alltid behöver göra när du arbetar med Iron-On!

Efter att din maskin har skärt designen, ska du försiktigt ta bort mattan från materialet. Nu kan du rensa designen med ditt gallringsverktyg. Eftersom linjerna i vårt exempel är delikata, rekommenderas tålamod och professionella verktyg, som Cricut gallringsverktyg.

Lägg på flexfolie
5/8

Lägg på flexfolie

Det är dags att applicera din Iron-On på dina filtbitar! Slå på din Easy Press Mini. Den kommer att avge ett pip-ljud när maskinen är uppvärmd. När den väl är uppvärmd ska Iron-On foliedesigner placeras med den glänsande sidan upp på filten. 

Stryk på plotterfolie
6/8

Stryk på plotterfolie

För att skydda filten, kan du täcka över den med bakplåtspapper. Förflytta nu din Easy Press Mini över din Iron-On-folie som anges i värmeguiden. Vänta tills designen har svalnat innan den skyddande filmen försiktigt tas bort.

Sätt ihop filtkransar
7/8

Sätt ihop filtkransar

Nu har du alla delarna för din moderna vårkrans! I det sista steget använder du helt enkelt nål och tråd för att fästa elementen i den ordning du vill!

Klart
8/8

Klart

Vi hoppas du har mycket roligt med att pyssla och skapa och kul med din nya vårdekoration! Den här idén är för övrigt bara en av de många möjligheter som du kan göra med Cricut! Med en Cricut smart skärmaskin finns det (nästan) ingen gräns för din kreativitet!

Mer instruktioner för filttyger